Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Ortadoğu’da Mavi Su Barışı Yüksek Düzeyli Forum

20.09.2014

MEF Üniversitesi, Strategic Foresight Group, İsviçre Kalkınma ve İşbirliği (SDC) Ajansı’nın katkılarıyla 20 Eylül 2014, Cumartesi günü MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde “Blue Peace for the Middle East High Level Forum” (Ortadoğu’da Mavi Su Barışı Yüksek Düzeyli Forum) başlıklı uluslararası bir toplantı gerçekleşti.

Başlıca amacı, suyun stratejik önemini vurgulamak ve bölge ülkeleri arasında barış ve işbirliğinin geliştirilmesine katkı yapılmasını sağlamak olan yüksek düzeyli forum ilk kez ülkemizde toplandı. MEF Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası ilişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Kibaroğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı uluslararası toplantı MEF Üniversitesi'nde gerçekleşen ilk uluslararası konferans oldu. ‘‘Blue Peace for the Middle East High Level Forum” isimli forum bölge ülkelerinin siyaset, medya ve akademi dünyasından önde gelen kişilerini bir araya getirdi. Irak, Suriye, Lübnan, Ürdün, Yemen, Senegal, Hindistan, İsviçre ve Ülkemizden siyaset, akademi ve medyanın önde gelen temsilcilerini bir araya getiren yüksek düzeyli forum, suyun ortadoğudaki stratejik önemini vurgulamak ve bölge ülkeleri arasında barış ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla diyalogların geliştirilmesine destek oldu.